MINDFULNESS YOGA weesperzijde AMSTERDAM

 Mindfulness Yoga

  • mindfulness yoga lessen vanaf 1 november 2021 -  (ook zeer geschikt voor mensen die herstellend zijn van long covid)
  • Weesperzijde, de Ruimte woensdag 18,15 - 19.45 ~ Mindful Yoga (je kan deze les ook via Zoom volgen als je wilt). Wil je meedoen? Stuur een appje naar 06-30411883
  • Prive sessie - op afspraak ~ via Zoom (50 euro)

Reguliere tarieven in de Ruimte Weesperzijde

  • proefles: 10 euro
  • losse les: 15 euro
  • maandkaart (4 of 5 lessen per maand): 50 euro
  • kwartaal (13 lessen): 150 euro
  • strippenkaart (10 lessen 1 jaar geldig): 145 euro
  • priveles 50 euro (via zoom)   

Tarieven Zoom (via tikkie)

  • yogatherapie/priveles 1 op 1 kan ook met tussentijdse aanwijzingen (50 euro) 

Doe je mee met een proefles?

Doe je mee? Stuur mij een  appje 0630411883 met je naam en welke les je mee wilt doen (live of via zoom).

Ik neem even contact op met je en je ontvangt daarna een een tikkie en een zoomuitnodiging voor de sessie (of live).  Indien je budgettaire uitdagingen hebt dan kan je bij een proefles voor een open donatie kiezen.


Covid maatregelen

De maatregelen van het RIVM worden hier gevolgd. Iedereen houdt afstand, bij voorkeur eigen matje en dekentje mee (niet verplicht) en bij klachten blijf je thuis. 

  

Mindful yoga is echt een vorm die yoga en mindfulness combineert. Het brengt je van je hoofd naar je hart, geeft inspiratie, energie en meer stilte in jezelf en het geeft een gevoel van thuiskomen. Je ontspant en leert je eigen lichaam beter kennen, komt tot jezelf, het wordt rustig in je hoofd. Je hoeft helemaal niet lenig te zijn voor deze vorm van yoga. Je respecteert de grenzen van je lichaam (en leert ze beter kennen), de lessen werken transformerend en alles mag er zijn (alle gevoelens, emoties zoals verdriet, boosheid etc). De yogalessen vinden plaats in kleine groepen, er is een warme laid back sfeer met veel persoonlijke aandacht en correcties in een prachtige serene ruimte omringd door een tuin aan de Weesperzijde. 

  

Mindful yoga is gebaseerd op transformatieve yoga (hatha yoga) ontwikkeld door Ganga Hoogendoorn (Devi Amma) en bevat aspecten van mindfulness en yin yoga. De les bestaat uit een flow van meditatie, ademhalingsoefeningen, zit -en ligoefeningen en de zonnegroet (surya namaskar) en een diepte ontspanning (yoga nidra). In deze yoga wordt dieper ingegaan op de houdingen, het juist uitvoeren van de houdingen en bewust ademhalen en meditatie. De lessen worden ondersteund door prachtige muziek (Indiase en Tibetaanse mantra's, rustige healing en meditatie muziek). Hierdoor wordt het mogelijk om fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten te onderzoeken die mogelijk omhoog kunnen komen.

 

Yoga en mindfulness zijn een medicijn tegen veel: slapeloosheid, depressie, laag in je energie zitten, schildklierklachten, last van de overgang, rug en nekklachten, oude trauma's, moeheid. Je leer om je lijf beter te voelen, je zal je beter en energieker voelen en makkelijker kunnen ontspannen en je hart meer openen.

 

Je bent welkom voor een proefles!

 

Mindful Yoga Prive - live of online via Zoom

Ontspan en leer je eigen lichaam beter kennen in je eigen veilige omgeving. Je komt tot jezelf, het wordt rustig in je hoofd, respecteert de grenzen van je lichaam (en leert ze beter kennen). De sessies werken transformerend en alles mag er zijn (alle gevoelens, emoties zoals verdriet, boosheid etc). geef ook prive les bij jou thuis, ook aan kinderen of kleine groepjes: 50 euro/uur/p.p (in Amsterdam). Boek een sessie (via boek button) of stuur een appje (0630411883)

 

 

Ervaringen

Sinds een aantal jaren en op diverse lokaties ervaar ik wekelijks het plezier en belang van de lessen yoga die Saskia Beugel geeft.

'Plezier' omdat de de persoonlijke benadering, het corrigeren zonder te beleren en de vriendelijke geduldige aanpak daartoe alle aanleiding geven.

'Belang' omdat ik ervaar dat deze aanpak voor mij motiverend werkt; mijn spieren, gewrichten en vooral ook hoofd krijgen telkens (zij het een beetje) meer ruimte. Zo verwijst de aanduiding "De Ruimte" niet alleen naar de prachtige lokatie waarin we tegenwoordig les krijgen, maar ook naar het effect van de lessen. Wat mij betreft gaan wij hier nog een groot aantal jaren mee door.  Eline L. Amsterdam.