Mindfulness Yoga, Weesperzijde Amsterdam

Mindful Yoga - iedere woensdag - Weesperzijde, de Ruimte woensdag 18,15 - 19.45 ~ Mindful Yoga (je kan deze les ook via Zoom volgen als je wilt). Wil je meedoen? Stuur een appje naar 06-30411883

 

Een flow van meditatie, staande en zittende houdingen, zonnegroet, mindfulness en yoga nidra. In deze yoga wordt dieper ingegaan op de houdingen, het juist uitvoeren van de houdingen, bewust ademhalen en meditatie. 

 

In deze vorm van yoga gaan we uit van de invloed van het denken op je lichaam, zowel fysiek, energetisch als emotioneel. Alles wat je meemaakt, elke indruk, sla je bewust of onbewust op als herinnering en dit zet zich in je lichaam vast als spanning, positief of negatief. Je kunt daarvan vrijkomen door de spanning bewust te worden en ontspanning toe te laten. 

 

Reguliere tarieven in de Ruimte Weesperzijde

  • proefles: 10 euro
  • losse les: 17,50 euro
  • maandkaart (4 of 5 lessen per maand): 60 euro
  • kwartaal (13 lessen): 160 euro
  • strippenkaart (10 lessen 1 jaar geldig): 160 euro
  • priveles 50 euro (via zoom)   

Doe je mee met een proefles?

Doe je mee? Stuur mij een  appje 0630411883 met je naam en welke les je mee wilt doen (live of via zoom).

Ik neem even contact op met je en je ontvangt daarna een een tikkie en een zoom-uitnodiging voor de sessie (of live).  Indien je budgettaire uitdagingen hebt dan kan je bij een proefles voor een open donatie kiezen.

 

  

Mindful yoga is een vorm van yoga waarbij yoga en mindfulness wordt gecombineerd. Het brengt je van je hoofd naar je lichaam en naar je hart, geeft inspiratie, energie en meer stilte in jezelf en het geeft een gevoel van thuiskomen. Je ontspant en leert je eigen lichaam beter kennen, komt tot jezelf, het wordt rustig in je hoofd. Je hoeft helemaal niet lenig te zijn voor deze vorm van yoga. Je respecteert de grenzen van je lichaam (en leert ze beter kennen), de lessen werken transformerend en alles mag er zijn (alle gevoelens, emoties zoals verdriet, boosheid etc). De yogalessen vinden plaats in kleine groepen, er is een warme laid back sfeer met veel persoonlijke aandacht en correcties in een prachtige serene ruimte omringd door een tuin aan de Weesperzijde. 

  

Mindful yoga is gebaseerd op transformatieve yoga (hatha yoga) ontwikkeld door Ganga Hoogendoorn (Devi Amma) en bevat aspecten van mindfulness en yin yoga. De les bestaat uit een flow van meditatie, ademhalingsoefeningen, zit -en ligoefeningen en de zonnegroet (surya namaskar) en een diepte ontspanning (yoga nidra). In deze yoga wordt dieper ingegaan op de houdingen, het juist uitvoeren van de houdingen en bewust ademhalen en meditatie. De lessen worden ondersteund door prachtige muziek (Indiase en Tibetaanse mantra's, rustige healing en meditatie muziek). Hierdoor wordt het mogelijk om fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten te onderzoeken die mogelijk omhoog kunnen komen.

 

Yoga en mindfulness zijn een medicijn tegen veel: slapeloosheid, depressie, laag in je energie zitten, schildklierklachten, last van de overgang, rug en nekklachten, oude trauma's, moeheid. Je leer om je lijf beter te voelen, je zal je beter en energieker voelen en makkelijker kunnen ontspannen en je hart meer openen.

 

Je bent welkom voor een proefles!

 

Mindful Yoga Prive - live of via Zoom

Ontspan en leer je eigen lichaam beter kennen in je eigen veilige omgeving. Je komt tot jezelf, het wordt rustig in je hoofd, respecteert de grenzen van je lichaam (en leert ze beter kennen). De sessies werken transformerend en alles mag er zijn (alle gevoelens, emoties zoals verdriet, boosheid etc). geef ook prive les bij jou thuis, ook aan kinderen of kleine groepjes: 50 euro/uur/p.p (in Amsterdam). Boek een sessie (via boek button) of stuur een appje (0630411883)

 

 

Ervaringen

Sinds een aantal jaren en op diverse lokaties ervaar ik wekelijks het plezier en belang van de lessen yoga die Saskia Beugel geeft.

'Plezier' omdat de de persoonlijke benadering, het corrigeren zonder te beleren en de vriendelijke geduldige aanpak daartoe alle aanleiding geven.

'Belang' omdat ik ervaar dat deze aanpak voor mij motiverend werkt; mijn spieren, gewrichten en vooral ook hoofd krijgen telkens (zij het een beetje) meer ruimte. Zo verwijst de aanduiding "De Ruimte" niet alleen naar de prachtige lokatie waarin we tegenwoordig les krijgen, maar ook naar het effect van de lessen. Wat mij betreft gaan wij hier nog een groot aantal jaren mee door.  Eline L. Amsterdam.