Download
Body scan meditatie 30 min
Body scan meditatie is een vorm van mindfulness meditatie waarbij de aandacht gericht wordt op het lichaam en de sensaties die zich voordoen. Tijdens een body scan meditatie wordt je uitgenodigd om in een comfortabele houding te zitten of liggen en te beginnen met het scannen van het lichaam vanaf de voeten naar het hoofd. Je kan je richten op de sensaties die zich voordoen in elk deel van je lichaam, zoals gevoel van spanning, warmte of gewicht, zonder oordeel.

Door middel van body scan meditatie kan je leren om aandacht te geven aan de sensaties in je lichaam en daardoor leren om te ontspannen. Je leert ook om bewust te worden van spanningen die zich opgebouwd hebben in je lichaam en hoe deze te verminderen. De body scan meditatie kan je ook helpen bij het verminderen van stress, angst en pijn.
Bodyscan meditatie 31 m Saskia Beugel.m4
MP4 video/audio bestand 14.5 MB
Download
Bodyscan 37 min
Deze boydscan meditatie is een onderdeel van de MBSR Training Body scan meditatie is een vorm van mindfulness meditatie waarbij de aandacht gericht wordt op het lichaam en de sensaties die zich voordoen. Tijdens een body scan meditatie wordt je uitgenodigd om in een comfortabele houding te zitten of liggen en te beginnen met het scannen van het lichaam vanaf de voeten naar het hoofd. Men kan zich richten op de sensaties die zich voordoen in elk deel van het lichaam, zoals gevoel van spanning, warmte of gewicht, zonder oordeel.

Door middel van body scan meditatie kan men leren om aandacht te geven aan de sensaties in het lichaam en daardoor leren om te ontspannen. Men leert ook om bewust te worden van spanningen die zich opgebouwd hebben in het lichaam en hoe deze te verminderen.

De body scan meditatie kan ook helpen bij het verminderen van stress, angst en pijn.
Bodyscan.m4a
MP4 video/audio bestand 17.6 MB