Mindfulness & body oriented therapy (Core Evolution)

 

Meer heel voelen, krachtiger voelen op basis van lichaamsgerichte (psycho)therapie & mindfulness? Wil je meer rust en de altijd piekerende en pratende stem tot rust brengen? Wil je de relatie met jezelf en met anderen verbeteren. Meer zelfvertrouwen, dat het vanzelf gaat, peace of mind? Ik bied uitgebalanceerde programma's met mindfulness (lid VMBN), lichaamsgerichte psychotherapie & innerlijk kindwerk/rescripting (Core Evolution).  Mijn sessies zijn mogelijk deels vergoed via de verzekeraar of via je werkgever of bekijk hier voor eventuele kostenvergoeding.. Plan een intake (50 euro/zoom) via de knop hierboven in de agenda of bel 0630411883. We bekijken in een intake-consult (via zoom) van ca een uur wat je vraagstukken zijn en of een traject bij je past en wij bij elkaar passen. 

 

Wat doen we in de sessies?

Kies je voor een traject? Ik bied trajecten van 6 en van 10 sessies. We kijken in de sessies naar de thema's die je inbrengt en waar je naar toe wilt. De sessies werken transformerend en brengen je meer 'in je lichaam', van 'hoofd naar hart' en met je voeten op aarde. Je zal meer rust en ruimte voelen om je behoeftes en grenzen op een prettige manier te uiten waardoor de relatie met jezelf en je omgeving zal veranderen en verbeteren. Het kan soms confronterend zijn dus het is belangrijk om altijd maar zeker na een sessie goed voor jezelf te zorgen. De sessies bestaan uit gesprekken en zodra daar ruimte voor is in jou gaan we de verdieping in. We kijken samen o.a naar je overleef-structuren (zoals gedefinieerd door Wilhelm Reich, John Pierakos, Alexander Lowen),  doen innerlijk kindwerk, mindfulness & ademhalings oefeningen. We doen indien nodig ook energiewerk, ik maak gebruik van 'sjamanistische ' technieken die inmiddels ook in de reguliere psychotherapie steeds meer worden toegepast (bijvoorbeeld schematherapie of polyvagal theory). Precies wat er nodig is. Je krijgt tools en inzichten en we doen lichaamsgericht werk (soms ook huiswerk) om je mogelijke blokkades op een veilige manier op te ruimen. Het is wel belangrijk en noodzakelijk dat je bereid bent echt open en eerlijk naar jezelf te kijken, diep te doorvoelen en te reflecteren. 

 

Innerlijk kind werk & rescripting

Bij innerlijk kind werk gaan we ervan uit dat ieder mens een ‘innerlijk kind’ heeft. Een deel van onszelf leeft soms nog in oude gevoelens en overtuigingen van het kind van vroeger. Middels deze werkvorm maak je contact met je innerlijke kind binnen een sfeer van veiligheid, acceptatie en steun. Je neemt de gevoelens waar en begrijpt waar ze vandaan komen. Dit helpt de pijn te helen. Kindstukken kunnen getroost worden en nu de zorg en aandacht krijgen die ze in het verleden gemist hebben. Om welke reden dan ook. Hierdoor wordt het voor deze kindstukken mogelijk om mee te groeien naar volwassenheid. Hierdoor kun je alsnog ook als je volwassen bent een stevige basis in je leven creëren.  Het innerlijk kind werk lijkt op EMDR maar we maken gebruik van andere technieken. 

 

Hoe voel je je daarna? Wat is het 'resultaat'?

Als je bij mij een traject boekt dan ben je zelf vooral aan zet. Je krijgt een gedegen programma en bent verzekerd van groei, inzicht en meer (zelf)liefde. Je leert beter te begrenzen met oog voor de ander, doet (nog) meer wat bij je past. Je zal eerlijker en liefdevoller naar jezelf en naar anderen worden, meer eigenwaarde ervaren en zal steeds meer in je kracht komen en helderder communiceren.  

 

Tarief

Losse sessie 135,-

Een traject van 6 sessies 750,- incl btw (plus een intake van 50,-)

Een traject van 10 sessies inclusief  1100,-incl btw (plus een intake van 50,-)

Meer informatie zie

 

Heb je interesse? Neem contact op en boek een intake

 

 Zie ook mijn profiel op It's Just Therapy