Mindfulness & Wellness retreats

Mindfulness

Mindfulness betekent simpelweg bewust zijn van je ervaring op dit moment. Zo leer je afstand te nemen van de spinsels in je hoofd. Je kunt je beter concentreren, ontspant makkelijker en je mind wordt rustiger. 

 

Mindfulness is al eeuwen oud. Recentelijk heeft de wetenschap zich erover ontfermd en de methoden omarmd met als initiatiefnemer dr. Jon Kabat-Zinn (en zijn staf). Mindfulness Based Stress Reduction is inmiddels een zeer gerespecteerde en wetenschappelijk erkende (evidence based) benadering geworden bij stress en burn out en ook fysieke pijn. Deelnemers melden dat ze meer inzicht en stabiliteit ontwikkelen in het omgaan met de altijd weer terugkerende ups en downs van het dagelijks leven. 

 

e ontwikkelt je concentratie door verschillende aandachtsoefeningen te doen. Meer concentratie leidt tot beter en dieper kijken, luisteren en waarnemen. Als gevolg daarvan ontwikkel je meer inzicht. en inlevingsvermogen. Meer inlevingsvermogen leidt uiteindelijk tot meer compassie; compassie zowel voor jezelf als voor anderen.

 

Tijdens de training leer je het verschil tussen automatisch reageren en een bewuste respons herkennen en toe te passen. Je leert ook om te registreren wat zich van moment tot moment voordoet in het hier en nu. Zo ontwikkel je je observatievermogen. Behalve dat je reactie daardoor verandert, ga je ook opener en oorspronkelijker waarnemen. Wat je opmerkt, wordt niet weggestopt, dit is vaak een gewoonte, maar je leert om daar op een vriendelijke manier aandacht aan te schenken. Je leert ook hoe je dat toe kunt passen in allerlei mogelijke situaties in je werkende leven maar ook prive. 

 

Recent wetenschappelijk onderzoek laat zien hoe mindfulness positieve veranderingen in neurale patronen kan leggen: 'a powerful tool to successfully approach situations in life.'  De retreats & trainingen bestaan uit:

  • Principes en achtergrond van Mindfulness 
  • Stress- en Burnout-preventie
  • Energie en Vitaliteit
  • Focus & aandacht
  • Innerlijke kracht & manifestatie
  • Gezondheid
  • Verbinding, communicatie & relaties

 

 

 

Mindfulness & Wellness Retreat 15 t/m 19 januari 2018

We gaan tijdens deze retreat voelen, ervaren waar we wel en waar we geen energie van krijgen in ons leven en hoeveel tijd wij eraan willen besteden. Ons uitgangspunt is ontspanning, verstilling, acceptatie, integratie, energieopbouw, inzicht en wijsheid. Door aanwezig te zijn in het moment verschuift onze aandacht naar 'zijn' in plaats van 'doen' en worden we bewust van onze automatische denk- en gedragspatronen (leven op de automatische piloot). Laagdrempelig en inspirerend ben je bezig met bewustwording. Op het programma staan verschillende en toegankelijke meditaties voor een ontspannen retreat: lichte yoga delicious food, sauna en warmwaterbaden. Een retreat betekent 5 dagen lang ontspanning, rust en aandacht voor jezelf.

 

Voor wie?

Voor iedereen die op een ontspannen en comfortabele manier een week aandacht aan zichzelf wil geven. Voor iedereen die bewustwording zoekt. Een weekje weg met een beetje extra dus. Je kunt alleen komen of met een vriend of vriendin, alles is goed.

 

Opbouw sessies

De sessies bestaan concreet uit achtergrond en theorie en de werking van mindfulness en vooral veel oefeningen: bodyscan, situatie gedachte gevoelens oefening, meditaties op muziek, ademmeditatie, zitmeditatie, lichte yoga en qi gong oefeningen . Er zal ook ruimte zijn om eventuele ervaringen (als je dat wilt) te delen voor je eigen groei en die van je mede deelnemers. Afhankelijk van de samenstelling en wensen van de groep kunnen we oefeningen uitbreiden met persoonlijk ontwikkelingswerk en 'mindful' verbinden en communiceren.  

 

Ook in deze groepsessies kunnen in korte tijd al transformaties ontstaan. Openheid, inspiratie, vertrouwen, verbinding, balans zijn belangrijke pijlers in mijn groepen. 

 

Resultaat

# je leert omgaan met tegenslagen 

# vermindert kans op ziekte 

# vergroot zelfkennis en verbinding

# makkelijker ontspannen

# meer energie en enthousiasme

# verbetert het gevoel van eigenwaarde 

# verbetert vermogen om effectiever gaan met stressvolle situaties 

 

Retreatcentrum de Schouw

Ruimte en rust biedt retreatcentrum de Schouw op een beschut landgoed. Er zijn mooie workshopruimtes en een sfeervolle woon en eetkamer en stilteruimtes. Het centrum heeft sauna's, warmwaterbad, zonnebank en massagekamers.  

 

De prachtige tuin rondom het gebouw heeft een zonnig terras en een buitenzwembad. Het eten is vegetarisch, biologisch en lekker en wordt verzorgd door Joricious Delicious. De omgeving nodigt uit tot strand - en duinwandelingen

 

Verblijf logies met volpension
Vegetarische keuken
Kamers: 1, 2 en 3/4 persoons
Programma: 5 lessen en open workshops Wellness: sauna's, warmwaterbaden
Vrije tijd: wandelen, wellness, relaxen
Optioneel: massage & coaching
Tarieven (vanaf 490,-)

 

zie de site van Fit body mind . Meer informatie of aanmelden? Bel mij 06-30411883 of mail saskia@rishis.nl